Eu stiu ca vesnicia s-a nascut aici

dragul meu nepot,

iti scriu de aici, dintr-un timp vesnic. sunt cu strabunicii vostri. unii din cei mai minunati oameni pe care ii cunosc si care ma inspira. ei sunt legatura mea cu stelele. ei sunt din ultima generatie care mai pastreaza relatia autentica cu Terra. ei sunt cei care ma invata cum sta treaba cu firescul. nu, nu imi tin prelegeri, pur si simplu exista si actioneaza intr-o simplitate de rara complexitate.

cat ii iubesc! ei sunt coltul meu de rai si imi doresc ca aceasta casa pe care ei au creat-o cu atata dedicatie sa te umple si pe tine cu eternitate.

am mancat zmeura din gradina, m-am inconjurat cu trandafirii mamei, tata mi-a dat vin facut de el, din bobite culese cu grija, mama m-a invelit cu cearsafuri din cele mai solide stofe, mi-a gatit renumita zeama pe care eu o voi gati pentru voi, au pastrat pentru mine singura para pe care unul din pomi a rodit-o si am mancat-o in trei. mi-au pastrat si struguri. si usturoi, rosii, ardei cu vitamina C, pe care mama ma roaga sa-i mananc mai des, asa, proaspeti.

am vorbit despre scoala, despre ce este util si mai ales inutil in ea. ambii au identificat cu precizie tot ce gandesc eu in urma milioanelor ore de lecturi pe acest subiect. vezi, ei s-au nascut cu toate lucrurile in ei. asa cum fiecare OM s-a nascut, dar a uitat. si eu uneori uit. ma pierd printre iluzii si cand ma pierd tare de tot, vin aici si ma regasesc.

am privit cerul noaptea, ca de fiecare data. e mult mai aproape ca cerul din Bucuresti. am surprins si un apus portocaliu. trandafirii au un miros irizant. totul are alt gust. parintii sunt foarte atenti la tot ce mananca. evita tot ce poate fi atins de aripa chimiei moderne si le place mult cand vorbesc de mancare sa pronunte cuvantul natural.

mama ne-a gatit de toate. am baut lapte proaspat, cu gust gras. tata ca de obicei a propus sa facem frigarui. nu lipseste nimic in aceasta casa. asa ceva este o comoara.

ne-am imbratisat mult. i-am fotografiat pupandu-se. sunt un cuplu dulce. cu freamat. cum rar am intalnit. sunt o norocoasa. si voi la fel, ca aveti niste radacini atat de sanatoase, viguroase. cu o pofta nebuna de a trai viata!

aceasta e melodia pe care o ascult acum. sunt in viitor. iar tu, nepot drag, ai poposit, pentru o clipa, aici, in trecut.

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta

Te privesc in ochi Written by: